tirsdag 9. august 2011

Feriebonanza

Jeg har hatt ferie. Starta allerede på torsdag, så fikk fire dager fri. Og de syns jeg at jeg utnytta ganske så godt.
Dette var min ferie:

- 30 timer i bil/buss/tog (inkludert opphold på mine favorittkroer i Åmot og Kvam)
- frokost i Stryn
- byferie (= øldrikking og prat) med to gode strykevenner (hvorfor det bare er de klassiske musikerne, og ikke oss folkemusikere som blir kalt strykere, veit jeg ikke. Men sånn er det nå. De er forresten både gode venner OG gode strykere)
- besøk i min egen leilighet (den er fortsatt fin og min)
- 11 konserter på en nedlagt bensinstasjon, midt i en sving i Vinje
- festivalliv (det mellom konsertene, som kan minnne litt om byferien)
- bingo (jeg fikk kun med meg musikken mellom, og dessverre ikke reglene. Det blir neste gang)
- hyttetur til sjølveste Setesdal (jeg hørte ingen stev og ble bittelitt skuffa)
- inspeksjon av nyoppdaga, nyutgravde steinformasjoner som skulle være VELDIG gamle. (en fyr fra Dalen meinte det var sjølveste Olav Trygvason sin bålplass. Ho som eide hytta syns det var dumt Olav'en skulle lage seg mat mitt i stien deres. Han kunne jo tenkt tusen år fram i tid og lagt steinene litt lenger til sida så vi slapp å snuble langt ned i ei grop på vei til hytta)
- møte med masse rever, en elg, et pinnsvin og ei mus
- overnatting i en nedlagt, tom bensinstasjon (kan melde om at betongen var ganske god på å forsterke lyder som hosting og snuing i sovepose)
- bk (som min søster kaller det, fordi ho syns det er litt flaut. Pencillin pleier i alle fall å fikse det) (det var kanskje for mye informasjon forresten. Det hadde i alle fall jeg tenkt om noen hadde skrevet det samme på fjaseboka)
- thousand island-dressing med hamburger og salat på en forvokst bensinstasjon på Notodden
- en tur innom hjembyen min
- en lang biltur med mamma (hvor litt av vitsen var at ho skulle se plasser og natur ho ikke hadde sett på over 20 år. Men vi kjørte fra kl 22 til halv 4 om natta, så alt ho så i mørket var veien. Ikke elgen en gang fikk ho med seg.)

Planen min for helga var at jeg skulle bo i telt, og sia det er ei stund sia jeg reiste hjemmefra, har det vært med på tur ei stund. Det har opplevd Lillehammer, Oppdal, Oldedalen, Oslo og Vinje. Men har det blitt brukt. Nei. Fint for teltet å få litt andre opplevelser enn boden min.

En gitarist-slæsj-hardingfelespiller syntes forresten jeg hadde prioritert litt feil, sia jeg ikke hadde med meg fele - men sovepose, liggeunderlag og telt (teltet la jeg forresten igjen på bussen, så det reiste jo enda lenger enn meg. Det kom seg opp på Haukelifjell også.) Jeg sa jeg ikke klarte å få med meg mer (som jo kan bevises av at jeg ikke fikk med meg alt av bussen). Han meinte at om jeg bare hadde med meg fele, ville resten fikse seg av seg sjøl.

7 kommentarer:

 1. her har jeg så enormt mye å si m så mange av punktene at jeg forstummer. Det må bli skypefest snart tror jeg.

  SvarSlett
 2. Ojojoj!! Sinnsyk feriebonanza!! Hva er bk?

  SvarSlett
 3. bk er søstra til u.v.i. (som jeg pleide å ha da jeg var liten, så derfor måtte jeg gå med svært lite snæksi ullunderbukser helt til jeg var ferdig med ungdomsskolen. Da liker jeg tranebær bedre - som visstnok også hjelper.)

  gmailchatfest så fort jeg kommer hjem! (eller vil du gå over til skype altså?)

  SvarSlett
 4. Eller pessfeil som vi fra ishavet kalle det :)

  SvarSlett
 5. eller bare "feil" hvis man snakker litt mer propert men likevel er belemret med å være fra nord.

  SvarSlett