lørdag 15. januar 2011

Ny hobby

I går leste jeg for for første gang gjennom hele Bolig- bilaget i Aftenposten.
Det kan jo bare være én grunn til det; jeg skal kjøpe leilighet.
Men jeg kommer ikke til å lese de avissidene flere ganger. For jeg fant fort ut at annonsene der er mer for de som har 5 millioner på konto, enn for en frilans musiker med et enormt stort studielån. Kan det være fordi de som har så mye penger ikke gidder å bruke tid på å leite på finn.no? Kanskje leilighetene (les villaene) ser bedre ut på papir?
Så jeg har holdt meg til finn. Men det er ikke så lett det heller.
Jeg kan ingenting om huskjøp. Ingenting.

Jeg har allerede vært på tre visninger.  En stygg leilighet, hvor jeg nesten var aleine på visning, og to altfor fine - hvor det var hundreogørten vellykka par som jeg ikke kan kjempe mot.
Jeg gikk og så meg rundt, og prøvde å late som om jeg visste hva jeg skulle se etter. Parene rundt meg gjorde akkurat slik de skal: påpekte feil slik at folka rundt dem skulle tenke at "kanskje ikke leiligheten var så fin likevel." Lurer på om det trikset noen gang har funka.

Jeg spurte meglerne om det var lytt. Og de trodde så klart at jeg var bekymra for at naboene bråkte. De tok ikke hintet av kassa jeg bar på. Og da jeg sa jeg var musiker, og gjerne ville øve litt hjemme, kom alle med kommentarer om at det jo var vanlige regler om at det ikke skulle være bråk om natta.
For musikere vil jo helst bare om spille om natta. Eller?
(sorry naboer, akkurat denne uka var jo det rett. Kan tenke meg at dere i 3.etasje var glad for hardingfele, tramping og litt gangar midt på natta.)

Men så lurer jeg på: Etter at jeg skriver meg på den lista - hva skjer da? Jeg har ikke peiling. Jeg tror fortsatt litt at megleren kommer til å ringe meg for å spørre om jeg vil ha leiligheten. Også kan jeg svare ja eller nei. Så blir prisen som det stod på finn-annonsen. Tror jeg trenger litt opplæring.

Nei, nå får jeg gå tilbake til annonsene. Det er faktisk litt artig å se på dem. Og jeg er redd for at det er helt nødvendig at jeg synes det i lang tid framover... Ønsk meg lykke til!

1 kommentar:

  1. Are YOU ready for pretty Polly? http://www.youtube.com/watch?v=3XV7mxfIIr0

    Så kjekt at du har blogg!!

    SvarSlett