lørdag 16. juni 2012

Begravelse vinner over bryllup?

Vi er jo liksom oppvokst til å tro at alle jenter planlegger bryllupet sitt tidlig. Og da også musikken som skal være i vielsen (eller, jeg har spilt i mange bryllup hvor paret driter i akkurat hva jeg spiller). Men - jeg har altså ikke tenkt ut hva slags musikk jeg vil ha i et eventuelt bryllup. Men derimot har jeg fundert mye på hva som skal spilles i begravelsen min. Jeg veit ikke om det er fordi jeg faktisk veit at den seremonien faktisk vil skje, eller om det er fordi jeg liker trist musikk.
Men, ja, jeg har altså tenkt mye på hva slags musikk som skal spilles i begravelsen min. Og jeg lurer da på om noen av ønskene kan misforstås. F.eks. Bonnie Prince Billy med I see a darkness, og Thåström med Fan fan fan. Noen kan kanskje tro at jeg meiner de låtene bokstavelig talt - og at det er noen der ute som har sveket meg totalt. Men nei. Det er bare låter som er veldig veldig fine.

Haha - også tror jeg at jeg vil ha Bas Pelles Eriks Brudpolska. Men den vil jo faktisk også passe i et bryllup - så da har jeg ei låt også der!
Lurer jommen meg på om jeg ikke ville hatt de andre låtene i et bryllup også. Men på vielsen eller festen? Uansett om det er bryllup eller begravelse, er det kanskje en grandtante som hadde lurt litt på all banninga i de låtene.

Jeg har ei venninne som har bedt meg om at valsen Sirdølen skal så spilles når ho dør. Ingen har nevnt noe om noe bryllupsmusikk. Så da er det heldigvis ikke bare meg.